donderdag 27 februari 2014

Wat wil je worden als je groter bent?


Als je bij ons in de kleuterklas jarig was, dan mocht je op je stoel staan en dan zongen je klasgenootjes en juf Ria je het liedje ‘wat wil je worden als je groter bent?’ toe. De jarige mocht dan antwoorden en daarna werd de traktatie tevoorschijn gehaald. Het is eigenlijk jammer dat niemand heeft opgeschreven wat we toen geantwoord hebben...
Om keuzes te kunnen maken, is het belangrijk dat je...
de verschillende opties kent.
Dus om een geschikte studie te kunnen kiezen, moet je een beeld hebben van de verschillende beroepen die bestaan. Logisch! Toch heb je het beeld van het beroep vaak niet scherp op het moment dat je je studie kiest. Bij Intermijn hebben we buitengewone maandagen.De Intermijners lopen op maandag steeds een dagje mee met een andere professional. De eerste weken organiseert Intermijn deze stageplaatsen, later bedenken de studenten zelf waar zij graag een kijkje in de keuken zouden nemen.

Vandaag was de kick-off van Buitengewoon. We hebben de Intermijners voorgesteld aan Brecht en Hanne. Dit zijn twee Belgische leeftijdgenoten die zichzelf als doel hebben gesteld om een jaar lang iedere week een ander beroep uit te testen. Hun project is te volgen op www.roadies.be . We hebben een aantal plezante filmpjes bekeken en al gauw werd door de Intermijners opgemerkt dat wij met misschien elkaar wel een Nederlandse versie van dit project op kunnen zetten. Yes! Think Big! De Intermijners kunnen zo hun ervaringen delen en twijfelende scholieren kunnen op deze manier meekijken bij verschillende beroepen. Win-win!

Om de eerste stageplaats te introduceren, zijn we in de pauze koffie gaan drinken bij de Koekfabriek. Bij deze Utrechtse koffiezaak kies je eerst je koek en daarna je drankje. De koekjes worden gebakken door de cliënten van Stichting Reinaerde. En dat is precies de reden dat we juist hier koffie zijn gaan drinken:  Reinaerde ontvangt aanstaande maandag de Intermijners voor een buitengewone dag. Politie Amstelveen geeft onze deelnemers in de tweede week een kijkje in de keuken.

Tijdens de wandeling van de Koekfabriek terug naar onze locatie aan de Maliebaan krijgen Annemieke en ik een mailtje dat onze deelnemers ook een maandag welkom zijn op de redactie van een televisieprogramma in Hilversum. Reinaerde, de politie, een stage bij de televisie… We kijken elkaar aan en verzuchten dat we zelf eigenlijk ook  best wel mee willen doen met Buitengewoon...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten