vrijdag 9 mei 2014

Voorbeeldig


Veel mensen hebben een voorbeeld of inspiratiebron. Martin Luther King is het grote voorbeeld van Obama en Jamie Oliver laat zich inspireren door zijn opa en oma die in een kleine Engelse kroeg de sterren van de hemel kookten. Zelf is Jamie op zijn beurt weer een voorbeeld voor de kansarme jongeren die hij in zijn restaurants laat koken en bedienen. 

Tijdens het een-na-laatste thema (time flies!) van Intermijn doen we onderzoek naar...
helden en idolen. Ook ontdekken de Intermijners waar zij zelf in uitblinken. Een ouderwets kamp vol met individuele en gezamenlijke challenges (sportdocent Annemieke heeft zich uitgeleefd…) helpt hier ongetwijfeld bij.

Afgelopen week las ik de biografie over Joop van den Ende. Zijn visie, betrokkenheid en vooral zijn doorzettingsvermogen inspireren mij. Met enkel een timmermansdiploma op zak starten met dat gene wat je het liefste doet: theater maken. Dat ging niet altijd makkelijk. Een carrière vol ups en downs, gigantisch hard werken en blijven geloven dat het kan, werd bekroond met één van zijn grote dromen: een eigen theater in Amsterdam.

Wie is jouw held? 

Je held is overigens soms dichter bij dan je denkt, leerde een uitspraak op een etalageruit aan de Utrechtse Oude Gracht mij :).





Geen opmerkingen:

Een reactie posten